Wolters Poelier
al ruim 75 jaar een begrip in de Achterhoek

De derde generatie is al weer een aantal jaren het gezicht van het bedrijf. De drie broers Rob, Jos en Erik hebben na ruime ervaring het bedrijf van hun ouders in 2016 overgenomen.

Het bedrijf staat bekend om vakmanschap, kwaliteit, ambacht en service. De producten die Wolters poelier produceert worden geleverd aan o.a. slagers, poeliers instellingen en horeca.

Wolters poelier beschikt over een eigen gekoeld wagenpark waardoor de producten op de juiste manier wordt afgeleverd bij de klant.

Voor de particulieren heeft Wolters poelier een kleine winkel en staan ze met hun verkoopwagen op diverse weekmarkten in de Achterhoek en Twente. Ook kunt u bij Wolters Poelier terecht voor uw catering, van een barbecue tot aan een compleet verzorgd buffet.


ProductenWolters poelier is een veelzijdig bedrijf die alles verwerkt op het gebied van kip, kalkoen, gevogelte en wild zoals streekproducten maar ook gevogelte uit Frankrijk en exotisch wild uit o.a. Afrika.

Het poeliers bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken van wild. Wolters poelier heeft hiervoor een EG erkenning. Dit houdt in dat het wild wordt verwerkt volgens de strengste Europese richtlijnen. Hierdoor wordt het bedrijf en het wild wekelijks gecontroleerd door de nVWA. Door de EG erkenning mag Wolters poelier het wild verwerken en vervolgens verhandelen in de international markt. Naast het Achterhoekse wild is Wolters poelier ook sterk in ander streekproducten zoals bijvoorbeeld de Kemper kip en de Tante Door kip. Alle producten worden op ambachtelijke wijze en volgens de richtlijnen van de nVWA verwerkt om de kwaliteit van het product te behouden.StreekproductenWolters poelier is trots dat het gevestigd is in de Achterhoek. De Achterhoek is een mooie streek met het beste wild van Nederland! Dit komt mede door de verscheidenheid aan planten en kruiden in de Achterhoek. Wolters poelier heeft ook kip uit de Achterhoek. De Kemper kip is een biologische kip uit de streek. De Tante Door kip is een kip die in Lichtenvoorde geboren wordt. De Tante Door kip is een langzaam groeiend ras en krijgt gegarandeerd geen antibiotica toegediend. De Achterhoekse kip smaakt hierdoor nog lekkerder!!LEVERANCIERSVoor het wild is Wolters poelier afhankelijk van jagers uit de Achterhoek en grensgebied Duitsland. Jagers kunnen het wild 24/7 afleveren bij Wolters poelier in de speciaal ingerichte koelcel. Hierdoor wordt het wild snel teruggekoeld wat ten goede komt aan de kwaliteit. Doordat Wolters poelier de kwaliteit en continuïteit van zijn producten heel erg belangrijk vindt werkt Wolters poelier samen met zorgvuldig uitgekozen leveranciers.


SPECIALITEITENWolters poelier is gespecialiseerd in het verwerken van wild. Het bedrijf heeft als enige bedrijf in Oost Gelderland en Twente hiervoor een EG erkenning. Dit houd in dat het wild wordt verwerkt volgens de strengste Europese richtlijnen. Hierdoor wordt het bedrijf en het wild wekelijks gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (nVWA). Door de EG erkenning mag Wolters poelier het wild verwerken en verhandelen door heel Europa.


HYGIËNEIn een poeliersbedrijf heb je natuurlijk te maken met hygiëne. Voor Wolters poelier is hygiëne net zo belangrijk als het product. Wolters poelier werkt daarom volgens de zogenoemde "hygiëne code van het poeliersbedrijf". In deze hygiëne code wordt gewerkt volgens de Europese hygiëneregels. Dit houd in dat er gewerkt wordt op basis van de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Bij het HACCP wordt o.a. het productieproces geregistreerd en de voedselveiligheid gewaarborgd.Historie
Van bakfiets tot familiebedrijf

Joop Wolters (Schutten Joop) is in 1938 begonnen op de bakfiets in de levendige pluimveehandel. Hij ging bij de boeren langs en kocht daar kippen. Jaren later begon hij met het slachten van het pluimvee en ging er mee venten en bood het te koop aan op de markt. Ook begon hij in die tijd met de wildhandel.

Dit alles heeft zijn zoon Benny met de paplepel ingegoten gekregen en hij was op de jonge leeftijd van 15 jaar al in het bezit van het poeliersdiploma; de jongste poelier van het land. Hij was ook degene die samen met zijn moeder Tonia Wolters-Stoltenborg het bedrijf voortzette, na het vroege overlijden van vader Joop. Benny werd hierin later gesterkt door zijn vrouw Marijke.


In 1987 is Wolters poelier gestopt met zelf slachten. Het pluimvee wordt geslacht ingekocht en zelf veredeld. Doordat het bedrijf groeide was er in 1989 een verbouwing nodig. Er kwamen grote koelcellen bij en gekoelde verwerkingsruimtes. Hierdoor was het bedrijf weer helemaal klaar voor de toekomst. Wolters poelier werd een begrip in de Achterhoek

Begin 2000 kwam Rob (zoon van Benny) in het bedrijf werken. Er werd steeds meer wild verwerkt bij Wolters poelier. Mede hierdoor was er in 2008 een verbouwing gedaan. In 2012 zijn Jos en Erik de broers van Rob toegetreden tot de directie van Wolters poelier.


De verjonging in het bedrijf en de overgedragen kennis heeft Benny en Marijke doen besluiten om op 1 januari 2016 te stoppen met de werkzaamheden in de directie van het poeliersbedrijf.

Wolters poelier is een bedrijf dat door goed ondernemen en door met de tijd mee te gaan een bedrijf geworden is om trots op te zijn. Dit natuurlijk met een geweldig team!